Cordoba!
Door: Steef
Blijf op de hoogte en volg Stefanie
21 Maart 2006 | Spanje, Granada
Hola amigos!
Hier mijn eerste berichtje vanuit een internet café! De computers op school doen ´t niet op het moment, vandaar.. Gelukkig zit er eentje vlak bij school. Een superdeluxe, mét USB-poort!! Ik zal dus straks even proberen wat foto´s te uploaden!
Ik heb me dit weekend, mijn eerste vrije dagen in Granada, zeer goed vermaakt! Vrijdag avond was hier het lente-feest. In heel spanje (en misschien ook wel in andere landen) wordt dat uitgebreid gevierd! De bedoeling van dat feest is eigenlijk simpelweg om je helemaal klem te zuipen! In een park in het zuiden van de stad komen alle jongeren (ook koters van 10) bijeen met hun eigen drank om dat vervolgens daar op te drinken. Het is een soort drink competitie.. Je zou zeggen dat iemand als ik, die niet vies is van een biertje, daar vast bij was geweest! Maar dat was niet het geval.. Ik ben rond 21.00 met een paar mensen wat gaan drinken in een kroegje in het centrum, was daar ook erg druk en gezellig! Op een gegeven moment waren we toch wel benieuwd naar wat er allemaal gaande was in het park in het zuiden van de stad, maar het was nogal een eind lopen en het regende.. Dat was niet goed voor onze feestvreugde, dus besloten we maar gewoon lekker naar huis te gaan! Ook wegens de plannen die gemaakt waren voor de volgende dag.
Zaterdag stond de stad Cordoba op het programma! Om 8.00 ging de wekker, een half uur later stond ik samen met Suzanne voor de Burgerking te wachten op Julia en Brigitte. We zijn met een lijnbus naar het station gegaan, was even zoeken naar de juiste bus.. Op het station aangekomen, hebben we een kaartje gereserveerd voor de bus naar Cordoba. Het is hier namelijk gebruikelijk je stoel van te voren te reserveren, we hadden dat ook die dag ervoor via internet kunnen doen, maar daar kwamen we later pas achter. De eerste bus waar plaats was, was die van 10.30! We moesten dus wel ff wachten helaas.. De reis duurde ongeveer 2,5 uur.. ik heb lekker geslapen onderweg en werd wakker toen we er al bijna waren! Eerst hebben we maar ergens een café con leche (jaja, steef is ook eindelijk aan de koffie!) gedronken en besloten wat wie die dag allemaal zouden gaan doen! Cordoba is een bijzondere stad, heeft een aantal hele mooie bezienswaardigheden. Zo zijn we als eerste naar de Mezquita-Cathedral geweest. Dat is een eeuwenoude Arabische moskee. Denk dat jullie je wel een aantal arabische elementen in bouwstijl kunnen voorstellen. Het is heel sierlijk, van die koepels met overal mooie figuren en mozaiek met veel kleurtjes en goud! Er was een grote binnenplaats, heel leuk aangekleed met bankjes enzo, waar je dus lekker kunt relaxen. De moskee bestaat eigenlijk uit één grote ruimte. Honderden zuilen houden het gebouw in stand. In het midden van de moskee is een Cathedral gebouwd. Dit heeft te maken met één of andere gebeurtenis in de geschiedenis waardoor het gebouw vanaf toen ook voor christelijke doeleinden werd gebruikt. Ik weet niet of iedereen dit zo boeiend vind, maar voor de culture-freaks: google it! Ik vond het in elk geval wel indrukwekkend! Na het bezoek aan de moskee hebben we nog meer leuke culturele en minder culturele (tapas bar) dingen bezocht! Het was een leuke dag, ondanks dat het de hele dag regende (en niet zo´n beetje ook..) Rond 21.30 was ik weer terug in Granada. Moe van al het geslenter en koud van de regen.. Ben dus lekker optijd naar dromenland vertrokken..
Zondagochtend heb ik lekker uitgeslapen tot een uurtje of één.. Het kon eindelijk weer een keertje! Dat is wel echt wennen voor mij, zo´n regelmatig ritme, iedere dag weer. Maar ik denk dat het wel weer een keer goed is een beetje regelmaat te hebben. ´s middags heb ik niet bijzonder veel gedaan, eigenlijk alleen maar met spaans bezig geweest. Verhaaltjes lezen, televisie kijken, opdrachten maken. Was daarna best een beetje trots op mezelf! Voor de ALO was ik soms moeilijk te porren en het geeft me een goed gevoel dat ik hier wél echt voor kan gaan..
Rond 19.30 is er weer een nieuwe huisgenoot bij gekomen. Hij heet Peter en komt (voor de verandering) uit Duitsland. Hij is 25 en spreekt een redelijk woordje spaans. Hij zit dus ook een paar levels hoger dan ik.
Tis leuk nu iemand dingen over Granada te kunnen vertellen. Ik ben hier pas één week, maar het voelt alsof ik hier al tijden zit! De belangrijkste dingen weet ik wel te vinden, zoals de kroeg ;) ´s avonds heb ik met Suzanne een salade in elkaar geknutseld! De groenten kosten hier echt werkelijk bijna niets, dus daar maak ik dan maar dankbaar gebruik van! Onder het eten stond de televisie aan en ik hoorde opeens: I´ll be there for you.. when the rain starts to fall.. I´ll be there for you.. WOW!! FRIENDS!! Helaas, zoals alles hier, wel nagesynchroniseerd, maar evengoed wel tof natuurlijk. Het scheelde dat ik de aflevering al gezien had, ik begreep dus ongeveer wat er gezegd werd. En met liplezen kom je ook een heel eind.. Na nog een tijdje in de huiskamer (waar het steeds gezelliger werd) rondgehangen te hebben
heb ik mijn bed opgezocht!
Maandags worden alle klassen, zo nodig, aangepast. Er waren nu weer redelijk wat mensen gearriveerd dus is er een hoop veranderd. Julia en Hanna zijn een level hoger gegaan. En er zijn 5 mensen bij gekomen. Annemarie en Hans, een Deens echtpaar van rond de 50, Jochen (22) uit Duitsland en Ren (24) en Graham (25) uit de USA. Van mijn vorige klas zijn Brigitte en Sayaka er ook nog! Een gezellige groep! Qua grammatica liggen de nieuwe mensen wel wat achter, maar qua spreekvaardigheid liggen ze voor. Maar de verschillen zijn niet heel groot dus ik denk dat we aan het eind van de week allemaal op ongeveer hetzelfde niveau zullen zitten. Na school ben ik naar huis gegaan, waar het erg gezellig was! Het begint er steeds leuker te worden, iedereen is smiddags thuis en neemt mensen van school mee enzo.. Tof! Aan het eind van de middag (de middag duurt hier van 13.00 tot 21.00!!) heb ik dit internet-cafe ontdekt en gezellig gemsnd! Ze hebben hier ook webcams en zelfs headsets!! Maar goed, toen ik weer thuis kwam was het helemaal gezellig druk! We hebben met z´n allen gegeten, vegetarische pasta, dik prima! Met z´n allen zijn we om 22.00 naar één of andere poezie-avond gegaan. Het was weer iets wat de school organiseerde, dus gezelligheid want je ontmoet daar je klasgenoten ed. Ik begreep natuurlijk niet veel (lees: hooguit 3 woorden) van de gedichten, maar goed. Na een uurtje was dat voorbij en konden we weer gezellig socializen!
Vandaag was het weer prima op school! Merk echt dat het steeds een beetje beter gaat. Ook begin je nu langzamerhand een kleine vocabulaire op te bouwen, waardoor je nu ook zinnetjes kunt maken of vragen kunt stellen! Bult´n!
Tot de volgende post maar weer!!!
heb ik mijn bed opgezocht!
Tot de volgende post maar weer!!!
21 Maart 2006 - 17:47
Hanke:
Jaaaaaa, de eerste reactie:)
Ga je binnenkort ff uitgebreid mailen, moet nu snel!
Still love you,
dikke knuffel,
Hanky -
21 Maart 2006 - 20:51
Evelien:
hey stef, ik heb ook eindelijk je weblog ontdekt. Leuk om het lezen dat je het zo naar je zin hebt.
Met zo'n headset kun je ook bellen via internet, misschien is het leuk om een keer een afspraak te maken met pap en mam.
ik mail je binnen kort nog wel.
Veel plezier.
groetjes
Evelien -
21 Maart 2006 - 22:28
Marloes:
Ik ga zeker ff googelen om alles wat jij ziet ook een klein beetje te kunnen zien, nice! Ik blijf met mijn oren klapperen hoe je veranderd bent in die paar dagen. Stefanie en leren?! Hoor ik dit goed, haha...Gelukkig heb je het erg naar je zin en dan gaat ook dat erg makkelijk. Ik kom net uit de soos en merk dat het een stuk minder gezellig is zonder jou daar...
Ben trots op je meid! Tot gauw maar weer en tot de volgende mail...
dikke zoen! -
22 Maart 2006 - 11:52
Willemijn:
hey zussie,
Jaja ik volg trouw je verhalen! Kei leuk om te horen dat je het daar zo naar je zin hebt en dat je t spaans al een beetje begint te snappen! Ben er weer vandoor, xx -
22 Maart 2006 - 11:53
Wil:
foto's! foto's! wij willen foto's zien! ;) x -
22 Maart 2006 - 13:08
Ymkje:
he meissie!!
blijft leuk om je verhalen te lezen!!denk je dat je eindelijk van al die regen af bent, blijken ze dat in spanje ook al te hebben...en dat terwijl het voor de verandering hier al best wel lang droog is! Maar goed, jij hebt een lekker acceptabel temperatuurtje daar, hier blijft het frisjes (al lijkt het hier nu toch echt warmer te worden!)
he meissie, geniet er nog maar lekker van, wij zullen aan je denken als we vanavond zonder je moeten eten :(....
Enjoy, dikke kus -
22 Maart 2006 - 14:11
Loes:
Tof man, ik ben zelf ook in Cordoba geweest en volgens mij zelfs ook in die Arabische Moskee, maar weet dat niet zeker. Is ook alweer bijna 6 jaar geledne dus tsja!
Maar tof dat spaans goed gaat, je pikt het redelijk snel op he, omdat je het overal hoort, tv wordt je er mee geconfrontreerd. Je kunt er niet onderuit!
Ik ga vandaag je zwarte shirtje voor t eerst dragen;)!
Kusje -
22 Maart 2006 - 14:27
Esther:
Hej Steef! Klinkt allemaal super wat je daar meemaakt joh!! Ben wel benieuwd naar de foto's!! *hint ;)* Kus es -
22 Maart 2006 - 16:18
Joyce:
heej lieve chick, sorry ik vergeet de hele tijd je te mailen, ik ben ook niet echt van de mail :(... maar dat ga ik fixxen!!
wat een verhaal zeg.. ga ik zo zeker even rustig lezen. ik mis je hier wel! ik heb vanaf 1 juli een kamer en paul komt er ook bij wonen! dus ik heb een mesacosa huis! yeah. en een balkonnetje dus dan kom jij gezellig langs en kunnen we lekker even op het balkonnetje op het randje gaan zitten en wat kletsen enzo :) heb er nu al zin in!
hoop echt dat je het zo naar je zin hebt en dat spanje je goed doet! ik ga je binnenkort wel mailen en alles vertellen over hier en alles vragen over jou enzow :) maar ik kan nu ff niet zegegn wanneer ik daar even rustig voor kan gaan zitten. morgen herkansing drukdrukdruk en morgen heb ik mn gesprekje voor IC of ik meemag... ga je voor me duimen?? dat helpt vast!!
lieve meis ik mis je heeeeel erg en heb nu al weer zin dat je terug ben en we lekker gek kunnen doen in de soos! gaan we ff met heel de lustrumcie wat regelen ofzo..komt helemaal goud!
hele dikke kus en veel liefs en tot mails kusje
joyce -
22 Maart 2006 - 18:02
hele dikke kus en veel liefs en tot mails kusje
joyce -
22 Maart 2006 - 18:03
Joyce:
how twee keer hetzelfde bericht is wel iets teveel;) haha -
23 Maart 2006 - 10:51
Paps+Mams:
Ha die Stef,
Geweldig dat je het zo naar je zin hebt, daar in Granada. Wat lees ik. Je hebt koffie gedronken!!! De smaak valt best mee hé? Fijn dat er een gezellige sfeer onder de studenten is. Leuk dat je geniet van de uitstapjes en dat je zelf ook wat organiseert, maar dat zijn we we van je gewend. Volgens de weerberichten in de krant wordt het weer lekker zonnig bij jullie. Lekker genieten.
Liefs P+M xxx -
23 Maart 2006 - 13:25
Tante Marian:
Ha die Steef,
Wat leuk deze site van jou,ik hoorde het gisteren van Monique dat we jouw belevenissen via internet konden volgen.Hartstikke leuk joh.Wat leuk dat je het zo goed naar je zin hebt.Is ook vast gezellig,jij vermaakt je wel daar denk ik.Geniet er maar lekker van en ik zou zeggen de groetjes en we blijven je volgen.
Groetjes van Marian,Peter,Rene,en Jeroen.