San Juan! - Reisverslag uit Granada, Spanje van Stefanie Bouman - WaarBenJij.nu San Juan! - Reisverslag uit Granada, Spanje van Stefanie Bouman - WaarBenJij.nu

San Juan!

Door: Steef

Blijf op de hoogte en volg Stefanie

24 Juni 2006 | Spanje, Granada

Hola todos!

Hier weer een post van mij! Eén van de laatsten helaas! Ik vind het nog maar moeilijk te begrijpen dat ik over een week alweer een nachtje in mijn oude vertrouwde bedje heb geslapen.. Wat zijn deze 4 maanden toch voorbij gevlogen! On-voor-stel-baar!
Zoveel gezien, zoveel gedaan, zoveel geleerd, zoveel mensen ontmoet.. Ik kan het werkelijk iedereen aanraden! Heb je er tijd en geld voor? Go for it! Het is een ervaring voor de rest van je leven!

Week 16 is inmiddels van start gegaan (ik tel vanaf de weekenden).. Is het geen raar idee dat het dan al bijna 4 maanden geleden is dat ik mijn laatste stap in Nederland zette? Tjonge..

Tegelijkertijd begin ik me er ook steeds meer op te verheugen om naar huis te gaan! Niet dat ik het hier zat ben, absoluut niet zelfs! Maar ik weet dat het gros van de mensen waar ik nu mee om ga, allemaal vertrekken in het weekend dat ik ook ga! Dus eigenlijk is het de perfecte timing om te vertrekken.. Het zal niet leuk zijn om dag te zeggen tegen dit fantastische land, maar het zit er nu toch echt aan te komen! Solo una semana mas..

Het weer is hier super, het is overdag een graad of 38/40, wat eigenlijk net 5 graden te warm is. Maar vaak gaat er een lekker windje over het strand, waardoor het er prima uit te houden is.. Het water is heerlijk op temperatuur, niet geweldig om af te koelen dus, maar daar hebben we de douches op het strand voor! In de avonden blijft het hier ook nog erg warm, rond een graad of 28. Het enige wat ik hiervan niet bepaald leuk vind, is de warmte in de nacht. Zelfs ´s nachts koelt het niet af, waardoor het nogal lastig is om in slaap te komen. Mijn kamer zit als enige aan de schaduw kant van het huis, dus beeld in hoe het voor de andere drie meiden zal zijn! We hebben één grote ventilator in huis en we rouleren dat ding door het huis. Om de beurt ieder een nachtje! Van die nacht moet je het dan hebben! Ook beginnen de muggen en andere nare steek-beestjes tot leven te komen. Ik smeer me iedere avond na het douchen, goed in met Autan, wat me weer lekker plakkerig maakt. Het lijkt wel alsof ik ze daarmee een plezier doe, want nog steeds ben ik elke nacht weer de sjaak.. Rotbeesten!

Sinds een dag of 4 loop ik rond met vreselijke keelpijn. Elke keer slikken is afzien.. Drinken en eten doet ook pijn en ik voel dat de hele partij klieren gezwollen is. Niet zo mooi dus! Ik probeerde de boel wat te sussen met wat aspirines en dergelijke, wat in eerste instantie prima hielp. Het nare was dat het na een aantal uren gewoon weer terug keerde, dus ben je elke keer weer terug bij af! Vanmorgen was het zo erg dat zelfs praten mij zó zeer deed en Sara vertelde me, na in mijn keel gekeken te hebbenn, dat het er allemaal gezwollen uitzag daaro! Mijn amandelen zijn jaren geleden verwijderd, dus dat zou het in principe niet kunnen zijn.. Whatever, vanmorgen was ik het echt zat en ben ik naar de Pharmacia gegaan. Nu heb ik soort van kuur, iedere dag 2 mega tabletten, die ik in 4 stukken moet zagen anders krijg ik het niet weg! De chica in de pharmacia vertelde me dat ik het eerst 3 dagen moet slikken en dan een dag niet, om te kijken hoe erg het dan nog is. Ik ben vanmorgen begonnen en ik kan niet anders zeggen dat ik me nu een stuk beter voel! Slikken is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar het doet iets minder pijn! We zullen zien hoe het verder gaat..
Ik denk dat het hier een beetje heerst. Katherina, mijn huisgenoot die eigenlijk vandaag zou vertrekken, ligt nu nog ziek op onze bank. Ze heeft koorts en is aan de dunne. Niet zo mooi! Hopen dat dat virus mij niet te pakken krijgt!

Op school was het weer hetzelfde, niet zo´n leuke klas en niet zulke leuke lessen.. Ik merk echt dat ik er klaar mee ben! Nog 1 weekje, dus dat is te overzien!

Qua feestjes was het deze week raak! We zijn woensdag avond naar Studio geweest om de dansen tot we niet meer konden en donderdag heb ik gezellig gegeten met Dominik en Ryan en wat lui van het Erasmus college. Daarna hebben we ieder ons eigen huis opgezocht, heb ik nog een filmpje gekeken met huisgenootjes Christina en Sara en ben daarna lekker gaan slapen. Min of meer om goed uitgerust te zijn voor de grooote dag!

Gisteren was het namelijk 23 juni, dat betekent dat de zomer begint! Dat gaat hier in Valencia uiteraard niet ongemerkt voorbij! Rond een uur of 18.00 schoof ik mijn Cuatro Quesos pizza in de oven (wat een rare tijd om te dineren, zo vroeg! Had nog helemaal geen honger ;)) Een half uur later had ik hem op en was ik klaar om te gaan! Ik pakte mijn spullen, dat betrof een handdoek, bikini en wat lekkers om te drinken! Precies 7 minuten nadat ik mijn huis verliet belde ik aan bij Ryan. Ik hoorde twee straten verder al het gelal van alle heren van Erasmus, wat overigens stuk voor stuk supertoffe lui zijn! Daar dronken we samen ons eerste drankje en daarna zijn we met z´n allen richting strand gegaan! Ryan, Dominik, Marie en ik in Marie´s auto, de rest te voet! We waren niet de enigen die die kant op gingen, dat was zeker! Grote groepen lopende mensen, volgeladen auto´s, honderden scooters en de bussen en trammen waren volgestampt! Wat een gaaf gezicht! We draaiden wat feestmuziek op vol volume en toeterden naar iedere groep mensen, we hadden er zin in!
We parkeerden onze auto op een veldje vlak bij het strand, en liepen richting de zee. Toen we daar aankwamen, hadden we allemaal een WOW moment..

Mensen, mensen en nog eens mensen! O-VE-RAL!
Het was namelijk het feest van San Juan. Dat is de naam voor het feest waar de zomer ingeluid wordt! Het is het grootste feest in Valencia, op Fallas na. De bedoeling van het hele feest is, om te verzamelen op het strand. Daar kun je blokken hout kopen voor een schijntje en kun je je eigen vuurtje op het strand maken! Er was muziek, er werd gedanst, mensen lachten, mensen dronken..
We mengden ons in het publiek en ontmoetten daar ontzettend veel andere mensen, die we kennen van school, het strand of andere feestjes! We vormden een grote groep samen en zochten ons eigen plekje op het strand. Wat tamelijk lastig was, omdat het zó ontzettend druk was! Vandaag las ik in de krant dat er gisteravond maarliefst 300.000 mensen waren op het strand van Valencia! 300.000!!! Wát een opkomst! Fantástisch!

Toen we daar aankwamen was het nog licht. We klommen eerst op een gebouw om te kijken hoe groot het feest nou werkelijk was! Mega groot! We zagen verderop een soort van tent waar mensen bij stonden te dansen, verscheidene stalletjes met eten en drinken en mensen.. Duizenden mensen! We klommen weer naar benenden en zochten ons plekje. Een paar uur later was het donker en begonnen mensen met het bouwen van hun vuurtjes! Een leuk gezicht!
Ik hoop dat ik op de één of andere manier aan foto´s kan komen van deze nacht, want oh.. wat was het een fantastisch gezicht!
Om stipt 0.00 vond het belangrijkste van de hele avond plaats. Bijna iedereen stond in zwemkleding aan de rand van de zee. Uiteraard hadden wij onze tassen bewaker Gareth, die met een gebroken enkel zit momenteel! Hij zorgte voor onze spulletjes..
Met z´n allen stonden we daar, af te tellen tot het 0.00 uur was. Toen het zover was, liepen we allemaal hand in hand de zee in, en sprongen over de eerste 7 golfjes. Bij de derde golf mag je een wens doen. Dit hele gebruik zorgt voor een goede zomer(alsof het nog niet warm genoeg is..).

Je kunt wel raden wat er gebeurt na het springen over die 7 golven. No way dat je droog het water uitkomt! De kerels van het Erasmus hadden het op alle meiden van onze groep voorzien, wij werden als eersten kopje onder geduwd! Maar geen van ons vond dat een probleem, het hoorde min of meer bij het hele gebeuren! Het water was ook bijzonder warm dus eigenlijk was het alleen maar leuk. Later waren er honderden mensen aan het zwemmen, opvallend veel stelletjes by the way.. Vanuit de zee gezien was het een ontzettend gaaf gezicht om al die mensen zo op het strand te zien staan met al hun kleine vuurtjes! Als je wat verder het water in ging, kon je zien hoe ver het feest nog doorging, kilometers ver!
We hebben een lange tijd gezwommen, er kwam een bal voorbij drijven, waar we ons mee vermaakten maar na een uur of wat zijn we er uit gegaan, omdat we vergeten waren dat onze tassen-man Gareth nog steeds daar op ons zat te wachten.. Hij had zich echter niet verveeld, want terug gekomen zat er een spaanse chica aan zijn zijde ;)!

We wilden eigenlijk blijven tot de zon opkwam, maar dat hebben we niet gered! Vermoeid en vies van het zand overal zijn we rond 5.00 naar huis gelopen. Op blote voeten, want ik was zo slim mijn flip flops in Marie´s auto te laten liggen omdat ik niet verwachtte ze nog nodig te hebben! Daar had ik me dus in vergist..
Vanmorgen werd ik om 10.00 wakker met de smerigste voeten ooit!

Ik ben zó blij dat ik dit feest hier nog heb kunnen vieren! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat het eraan zat te komen, maar het was absoluut één van de beste feesten waarmee ik kennis heb gemaakt!
Vanavond moet er eigenlijk ook wel weer een klein feestje gevierd worden vind ik. Mijn laatste weekend hier, dus ik moet het er nog maar even van nemen!

Ik ga nu nog even naar het strand, wat vanaf 17.00 weer geopend is. Als het goed is, zijn honderden gemeente-mannetjes vandaag bezig geweest met het opruimen van alle bende! Ik zal ze eens even controleren..

Hasta pronto!

• 24 Juni 2006 - 15:19

Zwanita:

Hehe, dan toch weer een berichtje van mijn kant op je site!
    Klinkt weer heerlijk, 300.000 man, fantastisch! See you
    Tût

• 24 Juni 2006 - 18:24

Marloes:

Hey Mop!
    Krijg weer helemaal kippenvel van je verhaal :D Je kan het zo goed omschrijven! Die feesten moeten ze ook in Nederland introduceren;) Geniet nog even lekker van de laatste dagen. Mail je deze week nog een keertje en dan ontvang ik je volgende week met veel knuffels terug in Olandia,
    kus!

• 24 Juni 2006 - 20:26

Loes:

Wat ongelooflijk tof dat feest!!! 300.000 is echt heel erg veel!

Ik vertrek al bijna richting spanje:)! Zal het even voor je overneme ndaar voor twee weekjes, haha!

Kusje

• 25 Juni 2006 - 14:18

Marian:

Ha Stefanie,weer een enthousiast verhaal van je,je beleeft er heel wat,ik kan best begrijpen dat je moeite hebt om terug te gaan naar nederland,al die leuke feesten en het lekkere weer,maar aan de andere kant is het vast weer heel fijn je vrienden in holland weer te zien en je familie!Hier regent het voor de aardigheid weer eens.Jij bent vast al wel superbruin!Groetjes uit Dronten

• 25 Juni 2006 - 15:03

Christine:

Hola,

muy bien una fiesta en la playa! hasta viernes tqm

• 26 Juni 2006 - 06:20

Esther:

WOW waarom zijn hier nooit zulke feesten? Wat ontzettend gaaf! Nou nog even flink genieten en feesten en dan maar weer terug! Waar het idd ondertussen weer klote weer is.. bijna net zo klote als die scheids van gister :S Kus Esther

• 27 Juni 2006 - 08:10

Hanke:

Hej schatje,

Wat een verhaal!! Ultiem feesten lees ik wel weer:)
    Tijd dat t hier ook weer mooier wordt, neem jij t mooie weer mee? Het miezert hier nu ook al twee dagen. YAK! Ik heb heeeeel veel zin om je weer te zien, als t goed is kom ik vrijdag naar Drachten. Na mn schoolreisje (hellendoorn=met juf in de achtbaan:D). Ik zie je dan lieverd, nog 3 nachtjes, waaaaaaaaaah!!!

Kussie Hanke

• 28 Juni 2006 - 11:05

Willemijn:

Hey Steef!!
    Jammer voor je dat je lekkere leventje in Spanje weer voorbij is, straks weer hard werken in Nederland, maar komt allemaal goed! Wij zijn in ieder geval blij dat je weer terug komt, joepie!!!!
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx