Con mis padres en Valencia! - Reisverslag uit Granada, Spanje van Stefanie Bouman - WaarBenJij.nu Con mis padres en Valencia! - Reisverslag uit Granada, Spanje van Stefanie Bouman - WaarBenJij.nu

Con mis padres en Valencia!

Door: Steef

Blijf op de hoogte en volg Stefanie

19 Juni 2006 | Spanje, Granada

Hola Holland!

Hoe gaat het daar? Hier helemaal op en top!
Wat lastig te beseffen is, is dat ik over 11 nachtjes alweer Valencia Aeropuerta op moet gaan zoeken!! On-ge-loof-lijk!
Dat betekend dat ik er alweer dik 100 dagen in de spaanse zon op heb zitten!! Maar hoe moet dat nu, ik ben het hier nog lang niet zat!! Nog zoveel te zien, nog zoveel te doen.. Spanje voelt gewoon zo goed!

Maarrr.. aan de andere kant weet ik dat ik me in Nederland ook niet hoef te vervelen! Familie, vriendjes, vriendinnetjes.. Ik zal ze allemaal weer zien! Mijn oma verdient als eerste een bezoekje! Mijn verjaardag, 15 juli, is een mooie gelegenheid om iedereen weer eens bij elkaar te krijgen en samen biertje te drinken! (Hierover later meer!) Ook moet er nog het één en ander gebeuren met de verzekering, in verband met mijn gestolen spullen.
Én ik zal ergens in de eerste twee weken van juli te horen krijgen, waar ik ga studeren en óf ik wel ga studeren! Fysiotherapie is waar ik me voor in heb geschreven, Groningen als eerste keus (hoe kon het ook anders!) en Utrecht als tweede keus! Mocht ik bij beiden uitgeloot worden dan is er hier in Spanje een oude optie aangewakkerd! We zullen zien! Waar ik dan ook terecht kom, ik zal weer een kamer nodig hebben! Dus ook dat ga ik proberen zo snel mogelijk te fixen! Naar een baantje zoeken is niet nodig! Bedankt Martin en bedankt Wybe voor het rooster van week 26, bult´n! Volgens het rooster kan ik zaterdag 1 juli meteen weer beginnen, van 8.00 tot 22.00 wel te verstaan! En hetzelfde geldt voor de zondag! Dream on guys! ;)
Ook staan er nog wat kleine tripjes op de planning. Samen met mijn lieve vriendinnetjes ga ik een paar dagen relaxen! Hoe, waar en wanneer; dát weet ik nog niet! En ergens in augustus is het de bedoeling dat ik Johannes (en als het even kan zijn twee buddy´s ook) weer ergens ontmoet!

Drukte dus.. Maar dat is niet erg! Het houdt je van de straat ;) Goed, de laatste post was afgelopen dinsdag, vlak na Johannes visit! De rest van de week heb ik me uiteraard ook weer prima vermaakt! Hier ff de hoogtepunten: strand met de hoogste golven ooit, het vinden van de beste kebabstore in Valencia, (paal)dansen ;) in Foxcongo, fietsen huren met Ryan, van de fiets vallen, een groot diner met alleen maar leuke mensen en als klapper op de vuurpijl.....

Vrijdagmiddag 15.00. Stefanie stond met een grote glimlach op het vliegveld te wachten.. Een kleine tien minuutjes later las ik op het tv scherm dat het vliegtuig vanuit Amsterdam geland was! (Wow, 5 minuten te vroeg!) Rond 15.20 gingen de deuren open in de aankomst hal en stroomden de Nederlanders binnen! En niet veel later zag ik ze dan weer na bijna 3,5 maand: paps en mams!! Dat was leuk!
Dinsdagavond na mijn vorige post ontmoette ik mijn ouders op msn, ze hadden een verrassing! Oma was redelijk stabiel die dagen en het leek zelfs ietsje beter met haar te gaan! Dat zorgde ervoor dat mijn ouders het toch aandurfden in het vliegtuig te stappen en mij een bezoekje te brengen in het mooie Valencia! Wat eerst dus helemaal van de baan leek te zijn, kon toch nog in de verkorte versie doorgaan! Hartstikke leuk!!
Ik haalde ze op van het vliegveld, al kletsend reisden we naar mijn appartement.
Wat eerst even geregeld moest worden was een slaapplaats. Ik herinnerde me Galileo Galilei, waar ik mijn eerste nacht in Valencia heb doorgebracht en besloot daar ff heen te gaan om te vragen of het mogelijk was. Op mijn superbike ben ik erheen gescheurd, 20 minuten later was ik terug met de mededeling dat het geregeld was! We hebben de tweede helft van de voetbal wedstrijd gekeken in het Mescafé, in onze oranje outfits! Later die dag hebben we lekker wat gegeten in het centrum van de stad!

Na een lange nacht ontmoette ik mijn ouders weer in mijn piso rond 11.00 (op zijn Boumans is dat een beetje later)! Een ontbijtje stond al klaar :) Na het ontbijt zijn we richting Science museum gelopen, even naar het grote overdekte winkelcentrum, lopend in de drooggelegde rivier richting stad, daar een bezoek gebracht aan allerlei mooie kerkjes, gebouwtjes, torens en pleintjes! Daar ontmoetten we Dominik nog, die hebben mijn ouders nu dus ook ontmoet! Na nog meer geslenter langs leuke straatjes, zagen we een bruiloft waarbij de bruid en de bruidegom vrij hardhandig werden bekogeld met kilo´s rijst! Een grappig gezicht.. Rond een uur of 18.00 hebben we de metro weer opgezocht en zijn we richting de ´Bodega´ gegaan. Dat is een leuke wijndrinkerij waar je de lekkerste tapas kunt krijgen, bijna voor noppes! We hebben daar kennis gemaakt met een echte originele spaanse bar, spaanse wijn en spaanse hapjes! Wat glaasjes later namen we weer een metro terug naar de stad om dit keer echt te dineren. We kozen voor een paella restaurant! En dat was goehoehoed!

Zondag zagen we elkaar weer om 11.00, eerst weer een ontbijtje erin en toen weer richting het Science museum! Maar dit keer om er ook echt een kaartje voor te kopen! We kochten een combinatie ticket voor het Science museum en het Aquarium. Dat heet hier Oceanografic en het is het grootste Aquarium van Europa. We hebben daar een uur of wat rondgelopen en de mooiste dingen gezien! Gekleurde visjes (waaronder honderden Dory´s-Finding Nemo), zeesterren, mooi koraal, doorzichtige vissen, kleine vissen, grote vissen, kleine haaien, iets minder kleine haaien, dolfijnen, walrussen, rare vogels, grote krekels, pinguins, y mucho mas! We hebben ook een dolfijnen show gezien! Echt gaaf, ik was bijna jaloers op de kinderen van 6 jaar die de dolfijnen mochten aaien ;)
Het was leuk een digitale camera in de buurt te hebben die dag! Er waren daar grote ondergrondse aquariums. Ook tunnels waar je doorheen kon lopen terwijl de vissen dan langs je en over je heen zwemmen! Een grappig gezicht! Na hier aardig wat uurtjes te hebben rondgelopen zijn we naar het Museu de las Ciencias gegaan. Dat was ook vrij interessant! Vooral de gebouwen waarin het zich plaatsvind zijn bijzonder mooi en ontzettend groot! We hebben verschillende dingen bekeken en gedaan en rond 18.30 hebben we het museum weer verlaten! Een leuke dag! De laatste dag met paps en mams, maaar.. hij was nog niet voorbij! We namen de bus richting het strand, lieten ons langs het hele strand rijden en stapten min of meer aan het einde uit! Vanaf daar zijn we over de boulevard (die hier en daar wel wat te wensen overlaat) gaan lopen. Er was een braderie wat veel mensen aantrok! Na een heel stuk van het strand gezien te hebben en bijna bij de haven aangekomen te zijn, zijn we een zijstraatje ingeslagen en hebben we daar een bijzonder lekkere pizza gegeten! Natuurlijk met de nodige cervezas erbij! Toen was het alweer laat en na deze drie lange en vermoeiende dagen was het enige waar ik aan kon denken mijn bedje! Het waren wel 3 heeele leuke dagen! Pap en mam, nogmaals bedankt voor alles! Jullie vliegtuig vertrekt over 1 minuut, goede vlucht!

Vanochtend ging de wekker weer vroeg en had ik weer een lekkere lesdag voor de boeg! De klas is exact hetzelfde, maar dat vind ik wel ff prima zo! Ik heb overigens wel een nieuwe huisgenoot gekregen dit weekend! Haar naam is Sarah, 23 jaar en uit de USA. Zij zit ook in Enforex, zat eerst in een gastgezin wat haar niet beviel! Deze switch is haar tot nu toe beter bevallen.. Mooi geregeld dus!

Het zonnetje schijnt hier weer lekker vandaag én het waait! Perfect! Dat betekend dat het vandaag weer tijd is voor een lekker middagje strand!

Hasta Luego!

• 19 Juni 2006 - 14:49

Marian:

Ha Stefanie,laat ik nu eens de eerste zijn!Geweldig!Leuk gehad met je ouders,vast wel zo te lezen.Leuk verhaal weer,was wel kort zo met je ouders he!Je komt ook al gauw weer naar huis,de tijd vliegt.Ik kom net bij oma vandaan en ze gaat steeds vooruit,ze praatte vandaag en gisteren ook al hoorde ik,weer aardig met haar oude stem,goed en duidelijk.Hopen dat het zo goed blijft gaan.Groetjes weer vanuit een broeierig nederland.Marian

• 19 Juni 2006 - 14:51

Hanke:

Heeeeej, ik ben de eerste!!:) Wiiieeej. In de statistieken van vaakst eerst posten ben ik nu vast een topper, hehe. Leuk leuk leuk je weblog, al had ik er al wat over gelezen in je mail, hetzij in een iets andere versie:P Over die kamer, je moet eigenlijk wel deze week beslissen. 1 juli gaat folkert eruit en anders moet ik nog iemand anders regelen voor die tijd. Denk er maar even goed overna, ik hoor t wel!!

Tot snel,
    veel liefs Hanky

• 19 Juni 2006 - 14:52

Hanke:

En precies twee minuten te laat.Grrrr!! Close finish.. Gefeliciteerd Marian!

• 19 Juni 2006 - 19:51

Willemijn:

Hey lief zusje!!!
    Kei leuk dat je weer bijna terug komt, of naja voor ons dan:) Wel jammer voor jou natuurlijk! Wil al je verhalen horen dus kom heel snel richting t noorden. Je bent trouwens wel wat vergeten in je planning... namelijk ZUSSENDAG, hoe leuk!!! Beetje jammer zus!;)
    Maar komt goed! Nou nog even de laatste 2 weekjes heeeeeel erg genieten daar! En ik kijk er naar uit om je weer te zien!
    Hele dikke knuffel en kus van mij!

• 20 Juni 2006 - 08:01

Loes:

Wat mag je toch blij zijn met die mannen he;)! Gelijk 14 uurtjes werken, haha!

Tof dat je ouders toch nog zijn gekomen! Ben benieuwd waar je ingeloot wordt, hoop wel in Groningen:(!

Nja, tot snel dan maar he:)!

Kus

• 20 Juni 2006 - 08:08

Chris:

he lieve steef! wat maak jij toch veel leuke dingen mee! ben erg benieuwd naar nog meer leuke verhalen als je terug bent, veel plezier verder de laatste paar dagen.... dikke kus chris

• 20 Juni 2006 - 10:18

Ymkje:

He lief steefje!
    Wat leuk dat je pap en mam toch nog langs zijn geweest! weten zij ook weer even wat je daar allemaal uitspookt ;)!
    Ook thanx voor je mail natuurlijk, zoek snel even een momentje om je uitgebreid terug te mailen!!

dikke kus!

• 20 Juni 2006 - 16:22

Pap En Mam:

Ha die Stef. We hebben genoten van je gastvrijheid in Valencia. Het waren bijzondere dagen, die we niet zullen vergeten. Ook onze benen niet!!!!
    We zijn dankbaar dat we toch nog iets van je Spaanse avontuur hebben mogen meemaken.
    Groeten Pap+Mam xxx

• 24 Juni 2006 - 08:32

Paul En Ineke:

Hallo Stefanie,wat een belevenissenen met je ouders. Gisteravond zijn ze gezellig bij ons in Harderwijk geweest. We hebben veel herinneringen opgehaald en veel gelachen!
    Wij hopen jou tezijnertijd ook weer eens te ontmoeten.
    Hartelijke groeten,
    Paul en Ineke