Hasta luego Valencia, hasta luego España.. - Reisverslag uit Granada, Spanje van Stefanie Bouman - WaarBenJij.nu Hasta luego Valencia, hasta luego España.. - Reisverslag uit Granada, Spanje van Stefanie Bouman - WaarBenJij.nu

Hasta luego Valencia, hasta luego España..

Door: Steef

Blijf op de hoogte en volg Stefanie

29 Juni 2006 | Spanje, Granada

Daaag allemaal!

Hier dan mijn allerallerallerlaatste post vanuit Spanje! Damn.. morgen is het dan écht voorbij..

Afgelopen week was weer een superweek! Het weer was ietsje beter dan vorige week, wat inhoud dat het iets minder heet was en het dus wat aangenamer was! Zondag heb ik lekker de hele dag op het strand gelegen. Het was nog steeds een dikke chaos daar, de resten van San Juan waren nog duidelijk aanwezig: verband hout, lege flessen, allerlei troep.. op het strand én in de zee! Maar whatever.. hier en daar vond je twee vierkante meter met bijna geen rommel, daar spreidde je dan je handdoek uit en kon je genieten van een lekker dagje strand.. Die dag ben ik vreselijk verbrand! Ik had niet gedacht dat dat nog zou gebeuren, gezien ik al een redelijk tan heb opgebouwd! Maar schijnbaar waren twee lagen van mijn superzonnebrand met glitters niet voldoende. Die avond zag ik eruit als een lobster!!
Inmiddels is het alweer helemaal bijgetrokken. Mijn gezicht en hals zijn al verveld.. Top! En mooie roze vlekken sieren mijn voorhoofd..

Maandag avond hebben we niet zoveel bijzonders gedaan, wel gezellig samen gegeten, daarna een kijkje genomen in Foxcongo, maar het was er zó druk en warm dat we met z´n allen 10 minuten later weer buiten stonden.. We hebben nog wat rondgehangen in het park en rond een uurtje of 2.00 lag ik lekker te slapen!
Dinsdag daarentegen stond er een groot feest op het programma! Ouli en Tasha (2 vrienden van Erasmus) ´vierden´ hun laatste avond en wel op het strand!
Het was een beetje een stom gezicht na de beachparty van afgelopen vrijdag. Nu zaten we er misschien met 100 mensen, dat is dus iets van 3000x zo weinig als met San Juan!!
Maar de avond was toch erg geslaagd, veel bekenden, lekker weertje, drankje erbij, gezelligheid noem ik dat!

Gisteravond was het tijd voor een ouderwets gezellig diner in mijn piso! Dat was alweer een tijdje geleden, na alle waarschuwingen die ik gehad had voor de feestjes in mijn flat.. Nu vond ik dat ik wel weer eens een poging kon wagen! Dominik bood aan te koken (bof ik even!) en ik mocht kiezen wat! Samen hebben we de boodschappen gedaan en terwijl hij druk bezig was in de keuken, had ik alle tijd om even een tukje te doen! Haha, dat was niet helemaal gepland, maar ik ben serieus in slaap gevallen op de bank terwijl hij zich uit stond te sloven in de keuken! Shame on me!
Een uur later kwamen de eerste mensen. Ik had besloten niet te veel mensen uit te nodigen, je weet hoe het dan gaat! Niet dat het niet gezellig is, maar wil geen problemen riskeren! Ik hield het bij een mannetje of 12! Rond 22.30 schoven we aan tafel en genoten we van een heerlijk diner! Daarna dronken we tequila, speelden het kaartspel ´Asshole´ waar we inmiddels allemaal verslaafd aan zijn, dansten we een beetje tot het in één keer half 2 was! Met zijn allen zijn we richting Carribeans gegaan, een club hier in de buurt! Onderweg hebben we nog wat mensen opgepikt!
Carribeans was erg gezellig, maar ze sluiten altijd redelijk vroeg! Dus moesten we opzoek naar iets anders.. Het is tenslotte mijn, en ook van vele anderen, laatste week hier!
Na een fantastische nacht van 2 uur zat ik vanmorgen weer lekker fris (?) in de klas!

Vanmiddag heb ik eerst gefietst naar de stad, nog even wat foto´s gemaakt en wat rondgekeken. Daarna heb ik nog één bezoekje gebracht aan de spaanse Subway! (Ik had ditmaal een Teriyaki die erg tegenviel, ik kan niet wachten om weer naar Subway Brugstraat te gaan!!) Toen ben ik naar het strand gegaan waar ik alle anderen ontmoette! Daar voor de laatste keer gezwommen in de zee en gevolleybald! Nu is het wachten op Ryan, want we gaan onze fietsen terug brengen! Die hebben we inmiddels alweer 2 weken in gebruik! Maar ik vond het echt supertof om er ééntje te hebben hier! Het is dan zoveel makkelijker om even naar de stad te gaan of om even naar het strand te gaan! Het openbaar vervoer is hier prima geregeld, maar vaak erg druk en warm! En ze rijden hier niet op schema´s dus vaak sta je tijden te wachten! Een fiets is hier gewoon ideaal! Ook om gewoon lekker door het park te scheuren, wat ik bijna iedere dag wel een keer deed! Nadat ik die weg heb gebracht ga ik naar Dominik om alle foto´s die op zijn computer staan (onder andere van Kate, Denise en van hem) op cdtjes te branden! Denk dat ik toch nog heel wat leuke foto´s kan verzamelen van de afgelopen 8 weken! Daarna zal ik toch echt die koffer in moeten gaan pakken.. Shit man, het zit er echt op!

Vanavond staat er niet veel bijzonders op het programma! Eerst moet die koffer klaar zijn, ik wil daar morgen niet teveel tijd meer aan besteden! Ik denk dat we met wat lui een hapje gaan eten buiten de deur en daarna gewoon gaan chillen bij iemand thuis! We´ll see!

Het grappige is, is dat ik morgen onder andere met Brad (Erasmus) naar Schiphol vlieg. Hij is oorspronkelijk van de USA, maar brengt van te voren nog even een bezoekje aan Nederland (Het land van de drugs, zoals vele buitenlanders dat zo mooi kunnen zeggen! Wat hebben ze toch een goed beeld van ons land he? Persoonlijk kan ik er wel om lachen!) Maar goed, heb ik dus gezellig iemand om mee te wachten op het vliegveld!

En dan is het morgen zover.. Rond 13.00 komt Dominik me thuis ophalen met zijn auto. Dan rijden we samen naar het vliegveld, ik denk dat Ryan en Peter ook wel even meegaan! 15.55 is de tijd dat mijn wit met groene Transavia vliegtuig vertrekt! En dan.. ongeveer 2 uur later zet weer mijn eerste stappen op Hollandse bodem.. Ik weet niet of ik blij moet zijn of niet! Ik denk dat ik daar al wel eerder over verteld heb.. Het is zo´n dubbel gevoel! Op dit moment kan ik simpelweg niet beseffen dat ik morgen Spanje écht verlaat! Je kunt natuurlijk altijd terugkomen en zoiets opnieuw doen als wat ik nu gedaan heb, maar het zal nooit hetzelfde zijn! Dit avontuur wordt morgen afgesloten, hoe dan ook!
Ik kan het niet anders zeggen dan dat de afgelopen 16 weken, 16 weken zijn geweest die ik ab-so-luut niet had willen missen!
Ik ga het missen, ontzettend missen! Ik zal de stad gaan missen, mijn vrienden hier, mijn appartement, mijn school, het strand, de clubs.. Maar het meeste van alles zal ik de sfeer gaan missen! In Spanje is alles ´tranquilo´ en ´no pasa nada´! Dat zorgt voor een relaxte sfeer.. En die sfeer maakt me blij.. me encanta! Ik denk dat ik het echt ontzettend getroffen heb tijdens deze weken! De prachtige stad Granada, fijne appartementen, leuke school, het Valenciaanse strand, de feestjes but most important of all.. zóveel leuke, interessante en lieve mensen ontmoet waarmee ik gesproken heb, waarmee ik Spanje heb verkend, waarmee ik gefeest heb!!

Dit was écht een superuitdaging!

Spanje.. bedankt!

• 29 Juni 2006 - 17:41

Zwanita:

Gossie, wat een verhaal. Ik ben er niet eens geweest en ik heb zelfs het idee dat ik afscheid moet nemen.. Ben er een beetje verdrietig van geworden...:(
    Maar goed, ik wens je in ieder geval een hele goede reis terug en nog een mooie laatste dag uiteraard! Tot gauw, proberen we er hier net zo'n feestje van te maken als daar...:S
    Hahaha, dikke tût van Zwanita!

• 29 Juni 2006 - 20:26

Marian:

Nou,voor de laatste keer berichtje terug schrijven,want morgen ga je alweer naar Nederland!Wat is de tijd gevlogen he!Maar je treft het wel,het is hier lekker weertje en het wordt nog warmer!Geniet van je laatste momenten en ik wens je een hele goede terugreis!tot ziens en de groetjes maar weer.

• 29 Juni 2006 - 22:23

Sander:

Ik heb de afgelopen tijd van je weblog genoten. Echt super. Er zijn maar weinig mensen die zo leuk schrijven en dat ik er meteen een beeld bij zie. Supertof. Tot snel in Nederland :)

Kus,

• 30 Juni 2006 - 07:11

Willemijn:

Hey Steef,
    Ik sluit me helemaal aan bij wat boven mij staat. Heb altijd met erg veel plezier je verhalen gelezen!!! Doe je goed zus!
    Zal wel ff afkicken zijn hier in Nederland, naar zo'n heerlijk leven daar, maar hier komt t ook weer helemaal goed! Ik zal helaas niet bij het ontvangst comitee zijn, maar bel vanaaf iig eventjes en dan kom ik zo snel mogelijk richting noord. Lieve Steef, goede reis en tot snel xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 30 Juni 2006 - 09:26

Monique:

Jammer dat je verhalen nu stoppen, want vond het altijd leuk om te lezen wat je weer allemaal beleefd had. Geniet nog van je laatste avond en we spreken een keer af.

Kus Monique

• 30 Juni 2006 - 21:29

Loes:

Gelukkig dat je zo hebt genoten en kan het echt begrijpen dat je het moeilijk hebt alles achter te laten als iets je zo bevalt! Heel veel succes en fijne reis terug morgen!
    Even weer genieten van je ouders e.d. morgen!

Liefs en kus

• 01 Juli 2006 - 08:55

Hanke:

Ik ben blij dat je er weer bent schatje! Hoop dat je lekker geslapen hebt vanacht. Wat een verrassing gister hè? Stonden er ineens acht mensen op je te wachten....:)hihi Ga even lekker bijkomen deze daagjes, dan zien we elkaar komende week (of misschien toch vanavond al?)! vind je lief,

Dikke kus Hanke

• 01 Juli 2006 - 14:21

Ymkje:

He lieve steef!!
    leuk om je gister weer gezien te hebben, ondanks je veeeeeeel te bruine kleurtje (GRRRRRRRRRRRR)!! kan me voorstellen dat je eerst wel weer even flink moet wennen aan het Nederlandse leventje, al maakt het weer het je wel een beetje makkelijker. We gaan heel snel weer even afspreken, kom je woensdag weer mee-eten met ons??

fijn dat je er weer bent, dikke kus!

• 02 Juli 2006 - 10:37

Esther:

Dan ook nog maar even mijn laatste berichtje hier :) vond het leuk je gister weer ff te zien en bij te kletsen :)!!! En we spreken na mn vakantie zeker even snel af! Dikke kus Es!!