Ronda!
Door: Steef
Blijf op de hoogte en volg Stefanie
27 Maart 2006 | Spanje, Granada
Hola todos!
Vrijdag had ik echt een topdag op school!! Weet niet waar het door kwam, maar begreep elke vraag, wist ieder antwoord, voelde goed! Ik begin nu dus langzaam aan resultaat te zien van de afgelopen 2 weken! En dat motiveerd weer om gewoon door te blijven gaan met elke dag goed oefenen en voorbereiden! We hadden in de ochtend een andere leraar, Santi (afkorting van Santiago). Echt een hele rustige, sympathieke kerel! Hij praat iets langzamer dan de twee vrouwen waar ik normaal les van heb, dus het was beter te volgen. Na de pauze had ik, zoals elke middag, les van Inma. Ook deze les ging prima!
Na school besloot ik om eens naar het zuiden van de stad te gaan, want volgens de verhalen moest daar een mooi park zijn! Nog geen 3 straten verder zag ik ´t bordje ´Parque García Lorca´ al staan. Wow, wat een gaaf park! Allemaal bloemetjes, palmbomen, fonteintjes, enz. Daar kun je echt op en top relaxen. Ik heb een bankje uitgezocht in de zon en heb daar lekker zitten genieten.. De temperatuur die dag was rond de 23 graden, dus je kunt je voorstellen dat het pal in de zon al behoorlijk heet was. Heel toevallig liep Julia voorbij en die kwam er gezellig bij zitten. Na een tijdje ben ik richting huis gegaan en heb daar gelunched met wat huisgenoten. ´s Middags wat huiswerk gemaakt en voor de avond stond er weer een leuke meeting met school op het programma! Iedere vrijdag is er vanaf 21.00 een soort kroegen/tapas-tocht, dit is om de mensen gedag te zeggen die de dag erna vertrekken! We waren met ongeveer 30 mensen, aan de ene kant superleuk natuurlijk, maar het duurde uren voordat we een kroeg vonden waar we met z´n allen in pasten..Voor mijn gevoel hadden we allemaal rondjes gelopen en ik had echt géén idee waar ik was. Goed, al met al wel een heeele gezellige avond gehad, weer nieuwe mensen ontmoet en ook wat mensen gedag moeten zeggen. Brigitte, Sabine en Julia waren er die avond voor het laatste bij.. Toch raar, vooral met Julia heb ik veel leuke dingen gedaan de afgelopen weken en ineens is ze dan weg! Maar dat weet je natuurlijk van te voren, het is een komen en gaan van mensen. Rond een uurtje of 2 ben ik naar huis gegaan met het grootste gedeelte van de groep.. We konden het alleen niet echt vinden, we waren echt een heel eind buiten de stad en na een aantal biertjes is je richtingsgevoel ook niet meer wat het geweest is. Ik neem áltijd mn kaart mee, maar juist die avond was ik ´m vergeten.. dom dom dom! Na een aantal keer vragen aan voorbijgangers hebben we dan toch eindelijk de weg naar huis kunnen vinden :)
Zaterdagochtend heb ik lekker kunnen uitslapen. In eerste instantie stond het uitje naar Ronda op het programma, maar deze is verplaatst naar de zondag. Dus rond 11.00 werd ik wakker en ben ik met wat andere studenten naar het park (waar ik een paar dagen daarvoor ook geweest was) gegaan! Onder andere met een aantal klasgenoten - Ren USA, Graham USA en Jochen DL- waar ik nu dus ook heel leuk contact mee heb!Daar heerlijk in de zon gelegen in het gras.. (wat eigenlijk niet mag, maar waar iedereen lak aan heeft! Er loopt ook politie rond om dat te controleren, er ontstaat dan een soort van wave, omdat iedereen die op het gras lag opstaat en spontaan een bankje opzoekt.. zodra de politie voorbij gelopen is gaat iedereen het gras weer op.. een grappig gezicht!) Aan het eind van de middag ben ik naar huis gegaan, omdat ik, ondanks dat ik me goed had ingesmeerd, de zon redelijk begon te voelen op mijn glow-in-the-dark-benen!
Thuis trof ik al mijn huisgenoten aan en we hebben samen een biertje/wijntje gedronken op ons terras(je). ´s Avonds samen gegeten en op tijd mijn bedje in! De klok ging die nacht een uur vooruit en om 8.30 werd oa ik op school verwacht!
Want.. Ronda stond op het programma! Om 8.30 was ik op school, en 15 minuten later vertrokken we met de bus naar Ronda! We hadden echt een hele leuke groep, Ian, Peter, Susanne (allemaal huisgoten), de meisjes uit Zweden, Ren en nog een aantal mensen die ik die vrijdag avond met de tapas-tocht had ontmoet! In totaal waren we met 20 man, ook José Luis was mee. Een docent van de school die vanalles wist te vertellen over Ronda en omgeving! Hij sprak rustig en duidelijk dus ik kon het redelijk volgen!! (hoerrra!!) T scheelde wel dat ik van te voren al in m´n eigen boekje over oost en zuid spanje het één en ander had gelezen! Het was een hele warme dag, rond de 30 graden. Als je wat meer wil weten over de stad, moet je weer ff googlen, je kunt er allerlei mooie verhaaltjes en plaatjes vinden! Het is echt een heeele mooie, romantische stad (veel mensen gaan erheen voor hun honeymoon), met hele bijzondere gebouwen en andere bezienswaardigheden! Ik heb hele mooie foto´s gemaakt!! (Maar tis helaas nog steeds niet gelukt foto´s op de computer te krijgen. Binnenkort neem ik Graham mee naar dit café, hij zegt ´t te kunnen fixen!) De stad ligt midden in de bergen, dus we hebben de hele dag lopen klauteren en ploeteren, tot 18.00 want toen vertrok de bus weer richting Granada! Iedereen was helemaal stuk door het vele lopen, alle info en de warmte. De terugreis heb ik dus ook slapend doorgebracht! ´s Avonds heb ik weer gegeten met mijn huisgenoten, wéér vegetarisch, wéér pasta! Na het eten hebben we de salsa geoefend in de huiskamer.. maar dat wil nog niet echt vlotten, gezien er meer gelachen werd dan gedanst!
Er is geen verandering gekomen in ons huis, qua bezetting! Iedereen die er nu zit, blijft nog minstens een week! Het is echt onwijs gezellig thuis, dus vind het allemaal prima!
Vanmorgen werd ik wakker met ontzettende spierpijn.. kan voelen dat ik de laatste tijd niet bijzonder veel aan sport gedaan heb! Maar goed, dat mocht de pret niet drukken dus ik zat om 9.30 weer vrolijk in de klas! De klas is vrijwel hetzelfde gebleven. Er is niemand uitgegaan, wel 2 mensen bijgekomen: Luduki (ofzoiets), 30 uit Japan en Martin, heel oud uit de USA. We zitten nu over ons limiet van 8 mensen per klas heen, dus ik denk dat er morgen nog wel het één en ander verschoven gaat worden.. Maar dat zien we dan wel weer!
Vanmiddag heb ik ff flink m´n best gedaan op mn huiswerk! Lig nu weer vóór op schema!! Dik voor elkaar!
Tot de volgende post!!
Tot de volgende post!!
27 Maart 2006 - 17:28
Loes:
Je bent haast een leerbeer aan het worden Madame!
In mexico heb ik dat ook gehad, van die heerlijke parkjes waar je gewoon niks merkt van alle drukte die er wel is! Echt genieten dan.
Kusje -
27 Maart 2006 - 18:01
Mam En Pap:
we denken dat we straks een fantastische gids krijgen daar in Valencia!!!
xxxpap en mam -
27 Maart 2006 - 18:24
Ds:
hola steef!
gaaf dat je het daar zo naar je zin hebt! ennuh... niet al te overdreven studeren hè ;) natuurlijk zijn je spaans en salsamoves strax tiptop dus dan kunnen we mooi eens al spaans babbelend een dansje doen! have fun!
kus DS -
27 Maart 2006 - 22:12
Hanke:
Waaaaaaaaaaah stevie, supermooi! Ik ga tukken, morgen weer een lange dag stage. Maar ik wilde even laten weten dat ik je volg! We mailen wel verder over de fantastische gala ontwikkelingen:) Té mooi! (ik ben weer dateloos, althans, Ymkje is mijn date!:))
Love you,
dikke kusz -
28 Maart 2006 - 08:21
Ymkje:
Ben nu officieel jaloers hoor: 23gr, 30gr, lekker in een parkje liggen....klinkt echt top!stuur dat zonnetje maar even deze kant op, kan ook wel weer een kleurtje gebruiken, zeker voor het gala als bruine hanke mn date is ;)
kus! -
28 Maart 2006 - 09:56
Evelien:
hee steef, wat een leuke verhalen zeg. geniet maar lekker van het lekkere weer, leuke parkjes en salsamuziek. (nog even oefenen, volgens mij is het echt wat voor jou.)
ik stuur je binnen kort wel een mailtje.
liefs evelien -
28 Maart 2006 - 13:51
Liset:
heey stefanie...
Ik ben net dankzij Joyce...achter jouw weblog gekomen...vet leuk..kan ik tenminste een beetje bij houden wat je allemaal uitspookt...want k ben nogal nieuwschierig aangelegd...en vind het gaaf dat je dit doet.. en weten hoe het met je gaat...omdat k je een tof wijf vind...trouwens het karaoke is ook een stuk minder geworden in de soos sinds jij er niet meer bent...nou heel veel plz...liefs liset -
29 Maart 2006 - 09:58
Janne:
Steef.. Stuur dat zonnetje es deze kant op! Wij willen ook graag weer in het Noorderplantsoen kunnen relaxen.. :D
Je doet het gewoon goed! Je hebt gewoon lekker vanaf half maart al zomer.. Dikke prima, ben benieuwd hoe bruin je terug komt! :P -
29 Maart 2006 - 19:27
Marloes:
Hey Steef!
keek net op de site van Mesacosa, wij staan een paar keer fantastisch op de lustrumfoto's, haha! Ik moest er hard om lachen...Ik zag dat jij het ook al ontdekt had, goedzo!
Vandaag ff zitten googlen en jou mooie plekjes opgezocht waar je allemaal geweest bent. Ziet er erg indrukwekkend uit allemaal!
We mailen gauw weer, dikke zoen! -
29 Maart 2006 - 19:55
Marco:
¡Steef querido, estoy muy alegre que usted tiene un gran rato en España! Continúe el buen trabajo en la escuela. ¡Pero no se olvide de reírse!
Ik hoop dat dit een beetje leesbaar is... maakt niet uit, je hebt het naar je zin. Mooi weer, 30 graden! Daar hebben Evelien en ik ook wel zin in. Veel plezier en veel succes met je Spaans! Marco -
30 Maart 2006 - 12:19
Joyce:
steefje,
wat een verhalen heb jij zeg... haha ben ik ook helemaal niet van je gewend dat je veel vertel ;) grapje. maar wel heel leuk. en mooi dat je het helemaal naar je zin hebt.. als je maar weer terug komt hierheen!!!
dikke kus -
31 Maart 2006 - 13:19
Christine:
Hola mi amor!
zo te lezen vermaakt je, je daar prima dat moet ook! vanavond is het gala heb er eruug veel zin in, kjken hoeveel ik kan drinken voor 32 euro!
Ik zal snel weer een mail sturen ok....na het weekens krijg je er een!
TQM :)