Malaga!
Door: Steef
Blijf op de hoogte en volg Stefanie
24 April 2006 | Spanje, Granada
Daaaag!!!
Mijn laatste post is alweer een weekje geleden, dus de hoogste tijd voor de nieuwste updates!
Maandag 17 april begon er weer een nieuwe lesweek. De klas bestond dit keer uit de Russen van vorige week, Alex, Patrick en zijn zusje Franchesca (huisgenoten) en Sabine uit DL. Een klas van 7 mensen, een mooi aantal dacht ik zo! In de ochtenden hadden we weer les van Javier. Zijn lessen zijn nog steeds leuk, al gooide hij er die week wel behoorlijk wat grammatica in! Na de pauze hadden we les van Encarna. We hebben deze week veel tijd besteed aan de VT. We hebben veel opgaven moeten maken waarbij niet vermeldt was welke tijd je moest gebruiken. Het kon dus Preterito Perfecto, Preterito Indefenido, Presente of Gerundio zijn. Dat was vaak even puzzelen! We hebben ook veel gelezen deze week! Is goed voor de spaanse vocabulaire! Merk wel dat begrijpend lezen niet mijn sterkste punt is.. Eerder hadden we verhaaltjes over het klimaat van Spanje. Maar nu zijn het bijvoorbeeld verhalen over emoties. Die teksten zijn een stuk lastiger, omdat er veel woorden in voorkomen waar je nog nooit van gehoord hebt. En zodra je dan zo´n lange zin uitgepluist hebt, ben je de eerste woorden alweer vergeten.. Drama! Maar ik was niet de enige die dit soort dingen erg lastig vond, misschien dat de teksten iets te hoog gegrepen waren voor onze klas. Maar al met al toch weer een goede week gehad op school!
Peters kamer bleef leeg deze week, ik woonde dus alleen samen met het Italiaanse gezin! Niet verkeerd hoor! Patrick en Franchesca zijn erg gezellige mensen!
Maandag heb ik even naar het thuisfront gebeld. Marco (vriend van zus Evelien) was namelijk jarig geweest op 13 april, Evelien (oudste zus) was die dag zelf jarig en mijn vader die dag erna! Heb gezellig iedereen even aan de lijn gehad! Leuk! Die stemmen had ik alweer een tijdje niet gehoord!! Jammer dat ik de feestjes niet kon bijwonen, maar heb hier uitgebreid op jullie geproost hoor! :)
Na het telefoontje heb ik weer hardgelopen met Barbara, we hadden de smaak te pakken! We dachten: het ging zondagavond zo lekker, laten we dat vanavond weer doen! Niet zo slim natuurlijk, om vanuit het niets twee dagen achter elkaar (voor mijn doen) fanatiek te sporten.. Want de dag erna voelden onze beentjes als zware blokken lood en hurken zat er voor 2 dagen niet in! We besloten dus om het sportuurtje voorlopig maar weer even te schrappen.. Vervelend zeg! ;)
Donderdag ben ik met de bus naar het Estacion de autobuses van Granada gegaan! Vanuit daar de bus naar Malaga gepakt! Toen naar het vliegveld gegaan waaant ik kreeg namelijk bezoek!! Janne (21, uit Groningen-city, 2e jaars student Sportmanagement, de beste voetballer van het Mesacosateam en de drankman van het Royal soosbestuur) kwam om 13.30 aanlopen op Malaga aeropuerto! We hebben die middag door Malaga heen gestruind, die stad had ik namelijk ook nog niet gezien! Misschien dat we niet alle hotspots hebben gevonden, maar ik was blij dat ik niet in deze stad woonde! Granada is zóveel mooier!! We hebben langs de grote haven van Malaga gelopen, toen in een barretje beland! Om 19.00 hebben we de bus naar Granada gepakt en om 21.00 waren we weer op Calle Martinez (thuis). ´s Avonds lekker bij de Mac gegeten en daarna zijn we met mensen van school naar een feestje van Felipe gegaan. Felipe komt uit Belgie en was die dag jarig! Hij had behoorlijk wat mensen uitgenodigt, wat ervoor zorgde dat we na een uurtje zijn huis moesten verlaten omdat de buren dreigden de politie te bellen wegens geluidsoverlast! We zijn met de hele meute richting een plein in de buurt gegaan en hebben het feestje daar nog even voortgezet!
Vrijdagmiddag heb ik Janne de stad laten zien! We hebben een redelijke wandeling gemaakt, door het centrum en het Albaicin, af en toe natuurlijk even gestopt voor een lekker biertje op een terras in de zon! Opvallend dat er hier zo ontzettend veel straatmuzikanten zijn. De één een stuk beter dan de ander, maar over het algemeen voegt het wel iets toe! Gezelligheid! Rond een uur of 17.00 waren we het slenteren wel zat en zijn we naar het park gegaan om even bij te komen.. Toen we om 20.00 weer thuis kwamen, waren de Italianen helaas al vertrokken! Heb ze dus geen gedag kunnen zeggen.. :( Dat was even balen, ik had namelijk vernomen dat ze laat in de avond zouden vertrekken. Maar dat bleek dus niet zo te zijn.. Helaas pindakaas!
Die avond hebben we wat mensen verzameld van school en zijn we aan het kroeg-hoppen gegaan! Jochen, waar ik eerder bij in de klas zat, was er die avond voor het laatst dus die was natuurlijk ook van de partij! Verder Barbara en Sem, de Zweedse meisjes, Alex en nog wat lui.. We zijn begonnen in wat tapas barretjes en zijn uiteindelijk in een kleine discotheek beland, waar dames een euro minder per bier betalen (goeie zaak;))! Was erg gezellig!
Zaterdag hebben we lang uitgeslapen, dat was wel even nodig.. ´s Middags ben ik met Janne naar het busstation gegaan om te kijken hoe het zat met de bustijden van zondagavond, gezien het feit zijn vlucht op 24/4 om 06.30 ging, moesten we even uitzoeken wat de makkelijkste optie zou zijn! Daarna hebben we weer genoten van de Spaanse culinaire hoogstandjes van de Mac! Toen langs Barbara en Sem gegaan, waar ook nog een bord eten op ons stond te wachten.. Optijd naar huis gegaan want zondag stond er weer iets leuks op het programma! Thuis aangekomen heb ik een nieuw huisgenootje ontdekt. Haar naam heb ik helaas niet onthouden, maar ze komt uit Engeland, is 20 jaar en heeft grootse plannen! Ze wil namelijk niet meer terug naar Engeland, ze wil hier blijven, ze spreekt misschien 5 woorden spaans en heeft geen geld om naar Enforex (mijn school) te gaan maar ze is opzoek naar een baan! Hoe ze het allemaal precies in gedachten heeft weet ik ook niet, maar zolang ze er zelf maar in geloofd.. ;)
Zondag ging om 6.00 de eerste wekker.. Damn, dat was vroeg! 30 minuten later toch maar opgestaan, kleertjes en aan en samen met Janne richting Plaza Neuva waar we Barbara ontmoetten! Met z´n drieën de bus gepakt richting.. Alhambra!! Deze plannen hadden we al eerder gemaakt maar we hadden helaas geen tickets meer kunnen reserveren (de kaarten zijn zelfs uitverkocht tot begin mei). 20% van alle beschikbare tickets wordt op de ochtend zelf aan de deur verkocht! Om 08.00 gaan de deuren open, maar wil verzekerd zijn van een kaartje is het verstandig je eerder in de rij aan te sluiten. Wij kwamen daar om 7.15 aan en toen stond er al een behoorlijke groep voor de deur! Rond 21.00 hadden wij ook onze kaartjes in onze hand en konden we naar binnen! Uuuuren hebben we daar rondgeslenterd.. Heerlijk! Ik was dit keer nét zo onder de indruk als bij mijn vorige bezoek! Het is gewoon zo bijzonder, zo mooi!! ´s Nachts had het geregend en in de ochtend was het koud, maar gelukkig liet de zon zich aan het begin van de middag toch weer zien! Rond 15.00 hebben we het Alhambra verlaten en was het tijd voor een broodje a la Hasret en een cerveza. Moe van het vroege opstaan en het rondslenteren de hele dag..
Daarna ben ik weer met Janne naar het busstation gegaan. Daar een kaartje gekocht voor de bus richting Malaga. Toen nog een hapje gegeten, geen Mac dit keer maar Pizzapit! :) Nog één keer met Janne een echte spaanse Cerveza gedronken en toen heb ik hem om 21.00 uitgezwaaid! Hij heeft zich die nacht op één van de stoelen op het vliegveld gesettled en kon daar de hele nacht blijven, even na 06.30 vanochtend hing ie weer in de lucht richting NL!
Toen ik gisteravond thuiskwam trof ik weer een nieuw huisgenootje aan. Ze heet Kimmy en komt uit de Estados Unidos. Ze blijft hier 5 weken en begint in het eerste level. Ik denk dat het wel een leuke meid is!
Vandaag was het weer leuk op school! Heb weer een nieuwe klas, want het was weer maandag! Eén van de russen is er nog (ik weet ein-de-lijk hoe ze heet: Edine), verder zijn er 2 jongens (Andes en Jacob) uit Zweden bij gekomen, zij zijn hier al 7 weken (ik kende ze dus ook al) maar ze doen de laatste hoofdstukken van het boek waar ik mee bezig ben nog een keertje over! Ook is er een meisje uit de USA bijgekomen, die zich niet heeft voorgesteld, dus wederom geen naam! Ze blijft hier voor 2 weken.
Nu ga ik er een eind aan breien, heb namelijk afgesproken om om 20.00 in sportoutfit in het park te zijn! Gaan het toch nog een keertje proberen.. ;)
Tot zover! Hasta luego!
Tot zover! Hasta luego!
24 April 2006 - 17:41
Loes:
Leuk dat Janne is geweest! Even lekker weer een Groninger in je bijzijn, vast wel fijn!!
Ben benieuwd hoe Malaga eruit ziet:), over 2.5 maandjes vlieg ik die kant op. Misschien ga ik Granada ook nog wel bezoeken. Dus we zullen zien.
Liefs en kusje!! -
24 April 2006 - 18:41
Mam:
Ha die Steffie,
fijn dat het nog gelukt is om kaartjes te krijgen voor het Alhambra!
Maar je hebt vast niet tot 21.00 uur staan wachten, dacht ik zo! Is wel heel erg lang! Leuk dat je met Janne nog zoveel leuke dingen hebt kunnen doen in die paar dagen. Je vader heeft een webcam gekregen op zijn verjaardag. Dus.....we zien mekaar spoedig. Veel liefs mam. -
25 April 2006 - 02:48
Hanke:
Wederom een kansloze avond in de stad. Kwam Felix nog tegen en vele andere bekenden. Ga binnenkort radio presenteren. Elke week een of twee keer. Supermooi. Ik laat van me horen! www.piekuur.tk Check me out di, woe en do tussen zes en zeven. Té mooi!!
Heel lief kusje
Hanke -
25 April 2006 - 08:26
Chris:
He steef! gaaf al die verhalen van je te lezen. Het wordt hier nu ook mooier weer!!!!
dikke kus TQM chris -
25 April 2006 - 11:01
Willemijn:
Cool verhaal weer! Zou graag ff langskomen.. maar helaas (zeg ik volgens mij ook elke keer maar goed, zou gewoon graag willen:))
Heb nog steeds geen handtekening voor onderzoeksvoorstel, dus daar wel beetje stress van:( Maar komt vast goed, hopen we maar althans:)
CU! xx -
25 April 2006 - 14:05
Janne:
Was echt een super weekend steef! Leuk dat ik ff kon mee kijken in je leventje daar!
Heb het mooie weer hier mee naar toe genomen denk ik, het is hier nu ook 21 graden :D :D -
25 April 2006 - 14:59
Martin:
He Stefanie! Je vermaakt je nog best lees ik wel, maar een melt blijft een zeldzaamheid in spanje...hahaha, bultn! Verder weinig bijzonders, vorige week was Swanske hier nog! haha, die was even uit Engeland over komen vliegen, wel leuk haar weer te zien. Ze wilde niet even een dagje meedraaien, dat was dan weer jammer.
Nou goed, ik zal even verder heb het smoordruk met achteroverleunen hier, heerlijk weer!
Later! Muchos pesetas(zo'n beetje enige spaans wat ik me nog herinner.. ;) -
26 April 2006 - 14:31
Linda:
He Stefanie! Wat een ontzettend gave dingen ben je aan het doen daar! Vind het echt superstoer dat je daar zit! Heel veel plezier nog en als je terug bent moeten we ff een Jan Smit reunie plannan ;)! Liefs, Linda -
27 April 2006 - 18:38
Steef:
Heb weer wat fotootjes toegevoegd!!! X -
30 April 2006 - 09:11
Pap:
Hoi Stef. Je hebt deze week weer heel wat beleefd. Je hebt het gezellig gehad met Janne en hij heeft het ook naar z'n zin gehad las ik. Je gaat nu alweer aan je laatste week in Granada beginnen. De tijd gaat snel. Je busreis is al geboekt, las ik. Nog veel plezier en goede reis naar Valencia. Groet xx Pap