Alguien ha robado mi mochillo!!! :( - Reisverslag uit Granada, Spanje van Stefanie Bouman - WaarBenJij.nu Alguien ha robado mi mochillo!!! :( - Reisverslag uit Granada, Spanje van Stefanie Bouman - WaarBenJij.nu

Alguien ha robado mi mochillo!!! :(

Door: Steef

Blijf op de hoogte en volg Stefanie

20 Mei 2006 | Spanje, Granada

Hier was ik weer!! Mijn eerste 2 weken in Valencia zitten er op! Wat gaat de tijd toch snel..

Een week geleden was mijn laatste post. Diezelfde dag ben ik met ongeveer 10 anderen naar Plaza del Toro gegaan, want er was een groot stierengevecht! Voor de Plaza del Toro stonden honderden oude spaanse mannetjes te popelen om naar binnen te gaan! Het is een echt traditie. Met gemengde gevoelens kochten we onze kaartjes, niet zeker wetend of we dit serieus wilde zien.. Zes toros zouden worden gedood, het zou ongeveer 3 uur in beslag nemen. Spannend! We waren mooi optijd om de tickets te bemachtigen, we besloten om onze maagjes nog wat aan te sterken, Macdonalds leek ons alles een goede optie! Nadat we allemaal ons eten voor onze neus hadden staan en de eerste happen van de bigmacs waren genomen moest ik even naar het toilet. 3 minuten later, schoof ik nietsvermoedend weer aan tafel!
En ineens klopte er iets niet.. Maar wat? Ik stond op, deed een stap naar achteren en toen realizeerde ik het me... SHIT, MIJN TAS IS WEG!!! Ik stormde naar buiten maar daar was natuurlijk niets te bekennen.. Een aantal zochten in de mac, wat anderen renden door de straten en de rest stond met het mac personeel te praten over videocamera´s (die niet bleken te werken) en de politie. Ik stond buiten, ziedend.. Mijn splinternieuwe camera, eigenlijk een verjaardagskadootje voor mijn komende verjaardag, met honderden foto´s.. Mijn portomonnee met bankpas, ID, geld.. Mijn veel te gave Nokia waar ik zo blij mee was.. De sleutels van mijn appartement in Valencia.. OMG, SHIIIIT!!

Ik besloot om de politie te laten komen en een half uur later vertelden de agenten mij wat te doen! Ik moest die dag erna naar het politiebureau om aangifte te doen! Feest, in het spaans! Goed voorbereid ging ik daar naar toe, woordenboek onder de arm! Aangifte doen duurde verbazend lang, maar uiteindelijk is alles goed gegaan. Gelukkig heb ik een lieve paps en een lieve mams die mij altijd willen helpen, zij hebben vanuit Nederland mijn bankrekening stop kunnen zetten, net als mijn abonnement van Vodafone en alle andere dingen die nodig waren kunnen regelen!

Wat baalde ik zeg, wat baalde ik ontzettend! Ik kon het gewoon niet geloven! Maar goed, ik besloot om niet bij de pakken neer te gaan zitten en niet te veel aan het hele drama te denken! Maar het is natuurlijk nogal confronterend, de spullen die je normaal gesproken de hele dag door gebruikt, ben je allemaal in één klap kwijt!

Al met al toch nog een leuke zaterdag avond gehad, we zijn met zijn allen naar Club Indiana gegaan en daar hebben we het gezellig gemaakt!

Op school was het wel prima deze week! Ik zit in de klas met Juha (die kerel van vorige week, die overigens bijzonder aardig blijkt te zijn) en 2 meisjes uit Rusland. Een klein groepje, maar wel zo prettig! Grammatica, grammatica en nog eens grammatica.. Het begint me zo langzamerhand wel een beetje de spuigaten uit te lopen! Ik had graag iets meer spreekvaardigheid gehad dan al die grammar! Maar ´helaas´ ben ik geen Enforex profesora! Maar het is nog steeds goed te doen hoor, alleen een beetje variatie op zijn tijd is niet verkeerd!

Na school ontmoeten de meeste Enforex studenten elkaar weer op een vaste plek op het strand. Daar kun je dan lekker tot een uur of 19.00 luieren, zwemmen, zonnen, studeren, kletsen, volleyballen, slapen en wat je al niet meer kunt doen op het strand! Ik vind dit wel een uitermate goede dagbesteding ;) Daar komt bij dat het overdag erg warm is dezer dagen, op het strand vind je wat wind en is er gelegenheid voor een frisse duik! ´s Avonds wordt er regelmatig samen gegeten! Eén iemand kookt dan een mega hoeveelheid en iedereen die wil kan aanschuiven! Gezelligheid!
Ik heb weer de mazzel bij een masterkok in huis te wonen! Johannes is een heuze held in het maken van seafood, en mocht ik dat nou net lekker beginnen te vinden! Gamba´s, mosselen, slakken, ga maar door! Je hoort mij niet klagen!
Thuis is het trouwens uitermate gezellig! Cathy en Johannes zijn echt wowie!

Gisteravond heb ik een feestje op het strand gehad! Niet slecht zeg! Iedereen neemt wat lekkere versnaperingen mee en dan spenderen we heel wat uurtjes al kletsend en dansend op de spaanse muziek die daar live gespeeld wordt! En is het verre van koud ´s avonds, heeeeerlijk!

Tot zover, live vanuit Valencia!

• 20 Mei 2006 - 14:00

Sander:

Het is natuurlijk helemaal ultiem balen dat je tas gestolen is. Eikels! Maar zoals jezelf al zegt gaat het leven gewoon door. Mooi dat je je er een beetje over heen kunt zetten. Blijf genieten in Valencia!! Kus

• 20 Mei 2006 - 15:09

Hanke:

Jeeeeeeeeeeeeej kunnen we eindelijk eens iets met vis eten als jij er bij bent! Heeft je Spaanse avontuur zowaar nog voordelen voor ons ook!!!:) Ik vind t mooi. Zoals eerder gezegd echt klote van je tassie, maar ja, niks aan te doen... Het enige wat écht heel jammer is, zijn je foto's. De rest is wel weer terug te krijgen, maar ja, die foto's, die zijn gewoon weg. Jammer hoor. NOu ja, niet teveel aan denken. Geniet van Valencia en ik stuur je wel weer een mail over mn mooie verhalen, die zijn er inmiddels weer genoeg, hehe!:D
    Doeg laiverd,

Kusjeeeeee
    Hanky

• 20 Mei 2006 - 16:24

Marian:

hoi Stefanie,hier weer een reactie vanuit een herfstachtig nederland,ik ben jaloers op je ,jij hebt tenminste mooi weer!Alleen wel heel erg balen geweest van je spulletjes he!Maar laat je de pret niet drukken en geniet van je tijd daar,dan hebben wij weer leuke verhaaltjes.Groetjes uit Dronten

• 20 Mei 2006 - 19:43

Loes:

Zulke dingen overkomen je altijd daar! Echt k*t! Gelukkig ga je er niet met de pakken bij neer zitten!!

Kus

• 21 Mei 2006 - 19:36

Mam:

Ha die Steef,
    na wat gepuzzel zijn we erachter wat deze titel betekent! We hopen dat je het een beetje van je af kan zetten en nog lekker gaat genieten daar in Valencia! Pas goed op jezelf, veel liefs mam en pap

• 21 Mei 2006 - 20:36

Christine:

Hola amiga!

Gelukkig heb je het erg naar je zin daarzo.... en blijf genieten ondanks die rare mensen die je spullen hebben gepikt, sla je je er volgens mij goed doorheen!!! ben trots op je! tot snel.....besos chris

• 22 Mei 2006 - 12:35

Marloes:

wowie, lekker luieren aan het strand met heerlijk weer, dat mis ik zó in Nederland. Geniet er lekker van mop! Ik duik weer lekker de boeken in (bah!)
    kus Marloes

• 22 Mei 2006 - 20:21

Willemijn:

Hey zus!
    Gelukkig dat je een beetje over dat gedoe met je tas kan zetten! En cool dat je het verder ook zo naar je zin hebt daar!
    School gaat bij mij nu de goede kant op, vandaag weer 3 ects binnen gesleept:D Hoe cool! In het ergste geval nog maar 4 punten. Maar waarschijnlijk en hopelijk nog maar 3. Nu alleen nog ff een paar weekjes een afstudeerscriptie schrijven en Willemijn is zo goed als afgestudeerd!!!!!! Kan niet wachten...Maar goed, mail je snel! En zussendag gaan we inderdaad heeel snel afspreken als je weer terug bent! Lekker genieten daar!! Kus

• 22 Mei 2006 - 21:13

Pap:

Hee Step-hannie. Hoe gaat ie? Gelukkig ben je de vervelende ervaringen weer een beetje te boven. Vergeten doe je het niet zo snel. Fijn dat je zo goed opgevangen bent door je kamergenoten.
    Je treft het met zo'n goede kok als huisgenoot en die ook nog lekker vis kan klaar maken. Lekker luieren aan het strand lijkt mij ook wel wat en zo nu en dan zwemmen. Daar gaan mam in ik, in juni, ook van genieten. Dag Stef tot de volgende keer. Groeten

Pap xx

• 23 Mei 2006 - 11:22

Miranda Nijholt:

Hi meisie,

Bedankt voor je kaartje. Wat ontzettend balen zeg! Ik had het al van mijn moeder gehoord maar ook dat verhaal van die school die 24 uur open moest zijn en dit niet het geval was. Wat een dikke pech. Ik hoop dat ze diegene pakken maar ben bang dat het niet wordt. Gelukkig heb je een lieve papa en mama die vanuit nl dingen konden regelen. Kan je van andere mensen ook foto's krijgen?Mijn portemonnaie was ook een keer gejat net een week voor vertrek naar Bonaire. Toen flipte ik de pan uit. Het idee om in het buitenland te zitten zonder toegang tot geld. Gelukkig kon ik toen een spoedaanvraag doen en net twee uur voor vertrek kon ik op Schiphol mijn bankpas afhalen.Ik hoop dat deze domper niet je tijd in Spanje bederfd. Zo te lezen komt dat wel weer goed. He meisie veel plezier en tot mails

• 24 Mei 2006 - 13:39

Anne:

He Steef Balen dat je tas weg is, maar je vermaakt je gelukkig wel weer. Ik had niet gedacht dat je mosselen en slakken zou eten!! Nog veel plezier in de zon, hier is het nu net herfst
    xx

• 24 Mei 2006 - 20:40

The Slutty's A.k.a Ymp & Hank:

De kok? Met c-o-c-k?? Lekker koken dat ie kannn, sowieso!
    Van je slutty's moet je t hebben, we love you chica.
    Muchos besos from Ollanda. We miss you en gaan ons verdriet nu verdrinken in de city!
    Love you!!!!!
    Kusje ons!!!! (genoeg uitroeptekens denk je??)