Benidorm!
Door: Steef
Blijf op de hoogte en volg Stefanie
27 Mei 2006 | Spanje, Granada
¡Hola!
¿Que pasa?
Hier alles nog steeds helemaal goed! Mijn eerste 3 weken zitten er hier alweer op..
Ik kan niet anders zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb hier! Veel mensen vragen me wat ik leuker vond/vind tot nu toe, Granada of Valencia. Daar heb ik vaak over nagedacht, maar ik kwam tot de conclusie dat die vergelijking gewoon niet te maken is. Beide steden zijn zó anders, ze hebben ieder hun eigen schoonheden en voordelen. Wat ik wel kan vergelijken is mijn school Enforex. Zowel hier als in Granada gebruiken ze dezelfde methode, maar hier in Valencia wordt er wat meer tijd besteed aan ieder gramaticaal punt. Als ik mensen vertel dat ik de eerste 4 boeken van de language course in 8 weken heb gedaan, kijken ze me verbaasd aan.. Hier gaat het ongeveer 2x zo langzaam, maar ik ben van mening dat op die manier de stof veel beter blijft hangen én je het beter in praktijk leert brengen! Ook zijn de docenten hier een stuk profesioneler dan de docenten in Granada. Enforex Granada was min of meer een familie bedrijf, Enforex Valencia is gewoon een échte school met gediplomeerde docenten! Toch ben ik dik tevreden over beiden!
Afgelopen zondag stond er iets leuks op het programma! Iets wat Stefanie heeel graag wilde doen!! Dominik en Johannes hadden namelijk de plannen om die dag naar Benidorm te gaan. En wel naar Aqualandia! Eén van de grootste waterattractieparken van Europa! En ik was de gelukkige die die dag mee mocht!! Met z´n drieen zaten we om half 9 aan ons ontbijt en niet veel later lag ik op de achterbank van de rode volkswagen passat te slapen! Dominik is hier gekomen met zijn mooie auto en daar konden we die dag dus mooi gebruik van maken! Het was ongeveer 2 uurtjes rijden en toen was het zover! Het park was fantastisch, superveel glijbanen en ik denk dat we de perfecte dag hadden uitgekozen. Het park was op dat moment nog maar 2 weken open, absoluut geen hoogseizoen dus. We waren er vrijwel alleen!! Hoefden nergens te wachten, i-de-aal! Ik was van mening dat ik in ieder geval elke glijbaan 1x geprobeerd moest hebben! Johannes en Dominik waren het met me eens en we besloten te beginnen met de kleintjes. Er waren zoveel verschillende, soms moest je eerst 10 minuten traplopen met zo´n grote (zware!) band, maar dat was het allemaal waard! We hebben echt een leuke dag gehad! Jammer was dat de zon rond een uur of 15.00 verdween en het nogal waaide, het was behoorlijk koud als je daar in je schaarse kleding op 20 meter hoogte staat te wachten voor het stoplicht! Ik weet dat ik niet mag klagen over het weer, maar voor deze dag was het toch een beetje jammer. Mijn favo glijbaan was er eentje waarvan de eerste 15 meter vrijwel horizontaal zijn, je bevindt je dan in een tunnel dus je ziet echt niets! Dan voelt het alsof je voeten beginnen te zweven omdat daar de afdaling (echt loeistijl naar beneden) begint, nog steeds zie je niets, je schiet met een rotvaart in de afgrond in en dan... zweef je eventjes.. je voelt dat je los bent van de baan! En al zwevend houdt de tunnel op, zie je het daglicht en vlieg je 15 meter boven de grond! Ik was geheel verbaasd dat ik, na dat zweefmoment, ook weer in diezelfde glijbaan landde!! Wow!!! Na deze eerste keer ben ik nog een keer of 8 de trappen opgerend! Woehoe!! Een andere leuke is de zogenaamde ´bikini-killer´! Ik noem hem zo omdat ik de eerste keer dat ik eraf ging de onderdelen min of meer weer bij elkaar moest zoeken! De tweede keer was ik beter voorbereid, ik denk dat ik mijn bikini nog nooit zo strak vastgeknoopt heb!
Rond een uur of 18.00 waren we alledrie van mening dat het tijd was om te gaan.. Johannes zijn rug stopte niet meer met bloeden en Dominik en ik hadden ontzettende spierpijn en opkomende blauwe plekken, voornamelijk op schouderbladen, ellebogen en knieen. (En voor de echte kenners, mijn kleine ´staart´ is nog steeds blauw..) We hebben nog een rondje door Benidorm gereden en toen ben ik schijnbaar weer in slaap gevallen, 3 uur later werd ik wakker, liggend op de achterbank in de auto, die geparkeerd stond voor ons huis! Ze hadden me laten slapen.. de lieverds..
En toen stond er weer een hele week school op het programma! Ik ben niet helemaal content met mijn klas. Ik zit nu in een klas met 2 Brasiliaanse meiden, een vrouw van 65 uit Germany en een meisje van Cyprus. Deze 4 mensen kletsen me de oren van m´n kop en alleen zíj zijn maar aan het woord. Zelfs mijn vragen worden door hen beantwoord! Hoewel ik het eigelijk heel goed met ze kan vinden, zijn ze bijzonder irritant om mee te studeren! Na dat ik er wat van gezegd heb afgelopen woensdag is het wel iets beter geworden! Voor hen is Spaans een peuleschil. Voor de Brasilianen zijn er heel veel gelijkenissen tussen hun eigen taal en Spaans. En de vrouw uit Duitsland en het meisje van Cyprus hebben beiden jaren spaanse les gehad! Het is dus niet vreemd dat ik soms iets meer tijd nodig heb voor mijn antwoorden, maar het is fijn als die tijd je dan ook gegeven wordt! We zullen zien hoe het volgende week gaat, er is nog een andere klas vol Zweden op ongeveer hetzelfde niveau, misschien kan ik dat eens proberen! Maar over het algemeen kan ik het nog prima bijbenen en vind ik het nog steeds leuk!
Dinsdag avond zijn we met een groep van school naar een Flamenco show gegaan! Het kostte 10 euro (inclusief 1 consumptie) en de show duurde 1,5 uur! Het was erg leuk, hoewel ik het niet kon laten het te vergelijken met wat ik gezien heb in Andalusie. Dat was toch wel ff wat spectaculairder dan dit was! Hier hadden we 1 danseres (gekleed in een rare zomerjurk) en een zanger en een gitarist! Het klonk oke en het zag er goed uit, maar ik miste het hele spectakel eromheen! In Granada vond het plaats in een grot, fantastische acoustiek, een grotere groep muzikanten, traditionele kleding! Dat was echt tof! Maar het was natuurlijk leuk om het eens te zien hier in Valencia!
Gisteren heb ik hier de subway ontdekt!! Hij zit verstopt in een groot shopping center, ongeveer 30 minuten lopen van mijn huis! Ik was daar al eens eerder geweest, opzoek naar de zo gemiste lekkernijen, maar toen heb ik het waarschijnlijk over het hoofd gezien! Dit keer vond ik hem! In mijn Subway trui (kado van mijn lieve collega´s) bestelde ik daar -in het spaans- de ´Turkey Ham Bacon Melt´ en ik kon niet wachten tot ie klaar was! De smaak was verbazingwekkend goed, al was het niet helemaal gelijk aan de smaak van mijn eigen creaties! Maar toch, het was heeeeeerlijk om weer een sub te kunnen eten! Ik besloot om er meteen nog maar eentje te proberen, nog kauwend op mijn Melt bestelde ik de Steak&Cheese! Ook deze beviel! Tenslotte besloot ik een sub (BMT) mee te nemen voor roomie Johannes, omdat ook hij helemaal gek van Subway is! Het interieur zag er exact hetzelfde uit als dat van ons! Een grappig gezicht! Ik ga er binnenkort weer naar toe om een spaanse creatie te proberen! Ik zag dat ze 2 voor mij totaal onbekende sandwiches hadden! Ik kan het natuurlijk niet maken naar huis te gaan zonder te weten hoe díe broodjes smaken.. ;)
Afgelopen week was weer een week met gezellige etentjes, lekker standhangen, filmpjes kijken, spaans leren, club-hoppen, nieuwe mensen leren kennen, enzovoorts! Ook heb ik helaas al wat mensen gedag moeten zeggen hier! Vanochtend heb ik Cathy naar het busstation gebracht, momenteel hangt ze ergens in de lucht tussen Valencia en Parijs! Ze gaat lekker 2 weekjes naar haar vriendje voordat ze weer terug gaat naar LA. Ik ben benieuwd of er nog een nieuwe huisgenoot arriveerd dit weekend.. We zullen zien!
Tot de volgende keer maar weer!!
¿Que pasa?
Tot de volgende keer maar weer!!
27 Mei 2006 - 16:14
Floor:
Eersteeee!!!!
Weer een top verhaal, ik lees ze altijd met veel plezier!! En laat even weten hoe die onbekende subs daar smaken, ben erg benieuwd!
Mail je snel weer,
xx -
27 Mei 2006 - 17:35
Evelien:
hey steef,
wat leuk om weer wat van je te horen. Wat gaaf zeg het waterattractiepark , dat lijkt me ook wel wat. Fijn dat je de subway hebt gevonden. Lekker genieten van de heerlijke broodjes.
liefs Evelien -
27 Mei 2006 - 18:05
Marco:
Hoi Steef, Goed om te horen dat je het weer goed na je zin hebt (na de tasjesroof!) Het weer in NL is erg slecht. 12 a 13 graden en regen. Wees maar blij dat je in Valencia zit!
Nog veel plezier en leer ze!
Marco -
27 Mei 2006 - 19:44
Loes:
Echt tof van dat waterpark!! Ben echt benieuwd naar die topper van jou;), ff internet afstruinen:).
Ben ook inderdaad erg benieuwd naar die subs die we niet kennen!!
Spreek je snel!!
Kusje -
28 Mei 2006 - 00:03
Sander:
Hé Steef! Goed om te horen dat Spanje nog steeds een goed land is om op vakantie te gaan. Misschien moet ik het volgend jaar eensch gaan checken!! Blijf genieten in ieder geval (wat je redelijk lijkt te lukken ;) ). Kus -
28 Mei 2006 - 11:22
Hanky:
Heeeeej Schatje!
Veeeeet zo'n waterpark! Ik had erbij willen zijn. T weer is hier nog steeds herfstig zoals je al kon lezen. T is verdorie bijna juni, echt tijd voor mooi weer!! Ik ben nu lekkere brownies aan t bakken om zo mn kamer maar niet op te hoeven ruimen. Wat een teringzooi (je kent t:)). Have fun nog daar, we mailen en msnen snel weer! Veel liefs,
Hanky
ps. Mannen blijven klootzakken:'( -
28 Mei 2006 - 17:08
Marian:
ha die Steef,ben net terug van de camping in Epe,het weer was weer niet om over naar Spanje te schrijven,veel te koud voor de tijd van het jaar en heel veel wind.Maar gelukkig lees ik dan weer die vrolijke verhalen van jou,dat beurt weer een beetje op.Hopen dat de pinksterdagen nou eens echt goed worden,zijn we wel aan toe hier in Nederland.Groetjes maar weer,Peter en Marian -
29 Mei 2006 - 07:23
Mam:
Hé Steef,
wat zal je een fijne dag gehad hebben daar in dat waterpark!En wat zal je er fraai uit hebben gezien met al die blauwe plekken die op gegeven moment veranderen in alle kleuren van de regenboog! Maar je moet er wat voorover hebben! Hier is het weer niet veel soeps en pap en ik zijn dan ook blij dat wij eind van de week richting het zuiden gaan rijden om een weekje daar bij jou door te brengen. Hebben we zin in! Tot gauw, liefs mam
29 Mei 2006 - 10:49
Je Zus!:
Hey Steef!!!!
Vind het zooo leuk om je verhalen te lezen, je schrijft echt leuk! Werd er helemaal blij van te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Hier ook alles prima, vanmorgen naar school gebeld en tot de conclusie gekomen dat ik officeel echt nog maar 3 punten mis, zelfs mn engels is dik voor mekaar, joehoe!! Naja goed lekker belangrijk voor jou..:) Maar goed, tot mails! En groetjes aan pap en mam, jij ziet ze eerder dan ik:D Dikke kus! -
29 Mei 2006 - 21:21
Marloes:
hey moppie!
Weer een prachtverhaal wat ik heerlijk genietend aan het lezen ben :d Ik zie het al helemaal voor me, steef rennend door het park om maar alle glijbanen zo vaak mogelijk gehad te hebben, leuk man! Klinkt goed.
Ik ben net terug van 4 dagen klimmen, was weer heerlijk. Dit keer samen met mijn ouders, dus weer lekker bijgekletst. Las dat jou ouders komende week ook naar Spain komen, geniet er van meis! Heel veel plezier komende dagen weer en ik spreek je gauw,
kuskus -
30 Mei 2006 - 08:21
Ymkje:
Klinkt wel weer goed, zo'n glijbanenparadijs! volgende keer moet je mij ook even bellen, dan kom ik ook!(alhoewel....ik was al bont en blauw na een dagje tikibad:(...)
Maar goed, fijn om te lezen dat je je nog steeds zo goed vermaakt!!
dikke kus, mis je!!